Novosti

RTL o akciji “10 dana bez čekanja”

Calendar27.05.2017

RTL Televizija u svojim je Vijestima 27. svibnja ugostila Milana Kujundžića, ministra zdravlja, koji se osvrnuo i na našu akciju.

 

Izvor: RTL.hr

 

Više od 750 tisuća pacijenata trenutno je na listama čekanja – i dok ministar  kao riješenje predlaže prioritetne liste – Hrvatska liječnička komora ima drugo rješenje – nude sinergiju privatnog i državnog.

 

“Znamo da današnja medicina osim vrhunske medicinske usluge mora pružiti i taj komoditet čovjeku da dobije uslugu kada ju treba. Badava je ako imamo neki medicinski problem i da smo toga svjesni i da onda na rješavanje takvog problema trebamo dugo čekati”, ističe medicinski direktor Klinike Svjetlost Iva Dekaris.

 

I zato predlažu zdravstveni sustav bez čekanja, u kojem će javni i privatni sektor – surađivati.

 

“Najrazvijeniji europski sustavi funkcioniraju kao sinergija javnog i privatnog. U hrvatskoj, nažalost, to nije razvijeno. Privatnici u hrvatskom zdravstvenom sustavu nisu neprijatelji građana Republike Hrvatske i državnog sustava već su to potencijalni saveznici rješavanju svih problema u hrvatskom zdravstvu”, jasno će predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža.

 

POGLEDAJTE PRILOG!