dr. med. Dinko Bagatin

dr. med. Dinko Bagatin

Specijalist opće i estetsko rekonstruktivne kirurgije - Poliklinika Bagatin, Zagreb

Pitajte liječnika

5 savjeta prije estetske korekcije grudi

Calendar14.02.2018

Raskošne obline želja su mnogih žena. Tijekom desetljeća popularnost ovog zahvata samo je rasla, da bismo danas govorili o najpopularnijem i najtraženijem estetskom zahvatu u svijetu. I izgled nije jedini razlog! Žene danas operiraju grudi kako bi vratile samopouzdanje i hrabrost, kako bi bile zadovoljne.

Prednosti ovog zahvata su doista mnoge, a sve se svode na krajnje zadovoljstvo klijentica i pacijentica. Uz to, one su dobile i ono dodatno samopouzdanje te se bolje osjećaju u vlastitom tijelu.

U Poliklinici Bagatin definirali smo za svakog pacijenta mini vodič – 5 glavnih savjeta prije zahvata estetske korekcije grudi, jednog od najtraženijih i najpopularnijih u svijetu.

 

 

Istraživanje. Raspitajte se o kirurgu i poliklinici u koju ste se uputili, pročitajte sve o zahvatu i implantatima. Pogledajte ‘prije i poslije’ fotografije, pregledajte video zapise o zahvatima te najnovijim dostignućima u medicinskim istraživanjima kao i inovacijama. Pripremite listu pitanja za kirurga i medicinsko osoblje poliklinike.

Iskusan tim. Prvi korak jest odabir licenciranog općeg i estetskog rekonstruktivnog kirurga za tijelo s velikim brojem odrađenih zahvata na grudima, a potom i dogovaranje konzultacija nakon kojih ćete odlučiti želite li mu pružiti svoje povjerenje. Također, uz samog kirurga, bitan je i cijeli anesteziološki tim koji brine o vama tijekom operacije. Anesteziološki tim Poliklinike Bagatin u svom sastavu ima i nagrađivanu znanstvenicu te jednu od vodećih anesteziologinja i reanimatologinja u regiji, profesoricu Katarinu Šakić.

Konzultacije. Na konzultacijama obavezno iznesite svoje želje, nedoumice i pitanja te, ono najvažnije, jasno recite svoja očekivanja. Ono što našu Polikliniku izdvaja od drugih jesu VECTRA XT 3D konzultacije pomoću najnovijeg, jedinstvenog fotosimulatora koji vam može pokazati kako ćete izgledati nakon operacije. Vrlo lako, uz pomoć VECTRA XT 3D aparata, možemo na vašem tijelu vizualizirati različite veličine i oblike grudi te tako doći do idealnog izgleda.

Kvaliteta implantata. Na samim konzultacijama informirajte se o kvaliteti i vrsti implantata koje odabrana poliklinika koristi. Jedni od najboljih zasigurno su Mentor, proizvođača Johnson & Johnson, koji su i naš izbor. Implantati mogu biti anatomski i okrugli, a o finalnom izboru odlučite kada vam prikažemo obje simulacije.

Oporavak. Najučestalija pitanja naših pacijentica vezana su uz trajanje oporavka koje je potpuno individualno. Većina osoba može se vratiti na posao kroz 7 do 10 dana i svakodnevnim (blagim) aktivnostima, dok se sljedećih mjesec do dva trebaju izbjegavati teži fizički napori. U Poliklinici Bagatin, nakon zahvata, detaljno pratimo oporavak naših klijentica kroz niz postoperativnih kontrola. S takvim pristupom osigurali smo obostrano zadovoljstvo, sigurnost i prekrasne rezultate.