Poliklinika AlergoVita

Cirkovljanska ulica 2, Zagreb


Pon - Pet: 09:00 - 20:00 h
Subota: prema dogovoru

 

Tel: +385 1 4825 146

e-mail: info@alergovita.hr

web: www.alergovita.hr

 


Poliklinika AlergoVita – sve o alergijama na jednom mjestu i jednim posjetom

 

Alergovita je privatna poliklinika za pedijatriju, specijalizirana za dišne bolesti, alergologiju i kliničku imunologiju.

Naši liječnici su specijalisti  pedijatrije i subspecijalisti iz područja dječje pulmologije, alergologije i kliničke imunologije, te otorinolaringologije. Dugogodišnjim kliničkim i znanstvenim radom priznati su stručnjaci u domaćim i inozemnim okvirima. Usko surađujemo s kolegama različitih specijalnosti iz područja pedijatrijske medicine kojima upućujemo pacijenta u slučaju da u ambulantnim okvirima nismo u mogućnosti riješiti slučaj.

 

OPĆA PEDIJATRIJA

Naši su pacijenti djeca od novorođenačke dobi do adolescencije.

Pružamo usluge općeg pedijatrijskog pregleda i savjetovanja, cijepljenje, savjetovanje oko prehrane, praćenje rasta i razvoja.

Dijagnostika i liječenje akutnih bolest.

 

BOLESTI UHA,NOSA I GRLA

U ranoj dječjoj dobi su najčešće upale nosa i uha, koje mogu dovesti do slabljenja sluha i postati  izvor ponavljanih infekcija. Osim pregleda specijaliste provodi se dijagnostika sluha.

Od školske dobi čest je problem alergijskog rinitisa i sinuitisa.

Znatno rjeđe su bolesti sinusa koje su vezane uz neke sistemne upalne bolesti koje je važno pravilno dijagnosticirati i specifično liječiti.

 

PLUĆNE BOLESTI

Dijagnostika i liječenje akutnih i kroničnih problema bronha i pluća, učestalih bronhitisa, kašlja, problema s disanjem.

 

ALERGIJSKE BOLESTI

Dijagnostika i liječenje

alergija gornjih dišnih putova alergijskog rinitisa, sinusitisa, konjuktivitisa

astme

alergije na hranu

kožnih alergija – atopijskog dermatitisa, kontaktnog dermatitis, urtikarija

sistemskim alergijskim reakcijama

alergijskim reakcijama na lijekove i cjepiva

alergijama na ubode opnokrilaca

 

PEDIJATRIJSKA IMUNOLOGIJA

Česte infekcije

Imunodeficijencije

Provodimo liječenje imunoterapijom i hiposenzibilizacijom na alergene, te testove provokacije.

Najčešće alergijske bolesti su atopijski dermatitis, alergijski rinitis s konjuktivitisom i astma. Javljaju se od najranije dobi. Radi se o kroničnim bolestima koje je potrebno dobro poznavati, pratiti i pravilno reagirati kad dođe do pogoršanja, s obzirom da je alergijska bolest u svake osobe drugačija . Individualno alergološko savjetovanje čini stoga najvažniji dio liječenja.

Dijagnosticiramo i liječimo akutnu i kroničnu urtikariju, kontaktni dermatitis, te kreiramo individualni plan zaštite/terapije u slučaju da je dijete doživjelo najtežu manifestacija alergije, anafilaksiju.

Alergije  se mogu manifestirati i krvarenjem iz probavnog trakta u dojenčadi, povraćanjem, glavoboljama, i različitim drugim nespecifičnim simptomima.

Cijepljenje je svakako najvrednija mjere zaštite od zaraznih bolesti. Vršimo cijepljenje obveznim cjepivima prema kalendaru RH, odnosno dodatno cijepimo protiv pneumokoka, meningokoka, varičela, krpeljnog meningoencefalitisa. Nakon savjetovanja i procjene cijepimo djecu koja imaju alergije ili su imala nuspojave nakon prethodnog cijepljenja.

Alergije na hranu i lijekove su čest razlog posjeta alergologu. Testiranje alergije na hranu i lijekove može potrajati i nekoliko dana, uz,obično, provokacijski pokus kojim se preosjetljivost dokaže ili odbaci.

Savjetovanje nutricionista kod djece s višestrukim alergijama na hranu.

Edukacija roditelja i pacijenata oko uporabe autoinjektora adrenalina, s pisanim uputama za kolektiv.

U suradnji s vodećim europskim laboratorijima moguće je učiniti najsuvremeniju dijagnostiku alergijskih bolesti i imunoloških poremećaja. Iz malog uzorka krvi može se testirati na više desetaka alergena metodom molekularne dijagnostike.

 

Napomene za posjet alergologu.

Prva posjeta alergologu traje cca 45 min. Uključuje iscrpnu anamnezu bolesti u obitelji, aktualnih i ponavljajućih smetnji, dosadašnjih bolesti, cijepljenja, prehrane, tjelesnih aktivnosti i navika. Slijedi  klinički pregled, te, ovisno o dobi djeteta i problemu, pretrage krvi, kožno testiranje i testiranje plućne funkcije. Provodi se edukacija pacijenta i roditelja oko izbjegavanja alergena i kreira se individualni plan liječenja.

Potrebno je doći desetak minuta prije termina radi popunjavanja upitnika.

Važno je sedam dana prije termina pregleda prekinuti liječenje antihistaminicima (Claritine, Aerius, Flonidan, Xyzal, Telfast…), dok se liječenje lijekovima protiv astme i lokalna terapija alergijskog rinitisa ne trebaju prekidati.

 

IMUNOLOŠKI POREMEĆAJI

Djeca koja često pobolijevaju, imaju ponavljane upale koje zahtijevaju antibiotsku terapiju, simptome koji traju mjesecima, višestruko su liječena u bolnici radi teških infekcija, možda imaju poremećaj imunosti. To su rijetki prirođeni poremećaji koji se danas mogu vrlo precizno dijagnosticirati i u velikom postotku i liječiti. Pregledom i obradom kliničkog imunologa može se isključiti poremećaj imunološkog sustava.

Provjerite naše posebne ponude

{{row.title}}

{{row.content}}

STARA CIJENA{{row.stara_cijena}} kn
NOVA CIJENA{{row.nova_cijena}} kn

-{{row.popust}}%POPUSTA

Lokacija ustanove