Novosti

SOMATOM Force CT – Svjetski standardi u radiologiji samo u Poliklinici Sunce

Calendar05.03.2018

Od sredine studenoga u Poliklinici SUNCE u Zagrebu, poznatoj po kvalitetnoj i brzoj usluzi koja se temelji na vrhunskim stručnjacima i suvremenoj medicinskoj opremi, dostupan je jedan od najsofisticiranijih CT uređaj na svjetskom tržištu – SOMATOM Force. Glavne prednosti ovog suvremenog medicinskog uređaja su kratko trajanje pretrage, precizna dijagnostika i minimalna doza zračenja.
Naime, SOMATOM Force u vrlo kratkom roku, nerijetko i za samo nekoliko sekundi, uz vrhunsku kvalitetu i rezoluciju slike, otkriva i najsitnije promjene na kardiovaskularnom sustavu, odnosno pomaže u ranom otkrivanju i najsitnijih nepravilnosti i malignih oboljenja. Zahvaljujući vrlo kratkom trajanju pretraga, pacijent nema potrebe za velikim pripremama ili za uzimanjem lijekova prije skeniranja, uz minimalnu potrebu za kontrastima, minimalno zračenje i minimalnu nelagodu tijekom pretrage. Skeniranje abdomena i kardiovaskularnog sustava, zahvaljujući proširenoj pokrivenosti skeniranja, moguće je već za nekoliko sekundi.
Tzv. zamrzavanje pokreta omogućuje skeniranje i kod pretilih pacijenata, male djece, kao i kod pacijenata koji teže zadržavaju dah, nehotične pokrete i tikove, što je znalo rezultirati snimkama lošije kvalitete, zbog čega su takvi pacijenti do sada bili isključeni iz ovakve vrste pretrage ili je pretraga obavljanja pod anestezijom. Investicijom u ovaj vrhunski uređaj Poliklinika SUNCE ponovno je napravila velik iskorak u prevenciji i jedina u ovom dijelu Europe omogućila svojim pacijentima pretragu koja im jamči rano otkrivanje kardiovaskularnih oboljenja i malignih promjena.
Poliklinika SUNCE napravila je ovaj tehnološki iskorak kako bi unaprijedila Vaše zdravlje!