dr. Tomica Bagatin

dr. Tomica Bagatin

Specijalist maksiofacijalne kirurgije - Poliklinika Bagatin, Zagreb

Pitajte liječnika

Face lifting – najčešći zahvat pomlađivanja lica

Calendar08.05.2017

Smanjenje elastičnosti kože i opuštanje lica, pojava sitnih bora, naglašavanje prirodnih nabora lica i mijenjanje konture lica prepoznajemo kao vidljive početne znakove starenja koji se progresivno počinju pojavljivati krajem četrdesetih. Kako bi ublažile navedene znakove starenja, žene se u tim godinama najčešće podvrgavaju zatezanju lica, odnosno Face Liftingu koji je danas vrlo uspješna operacija, a efekt pomlađenog izgleda lica traje od pet na više godina. Nakon isteka tog razdoblja lice će i dalje izgledati bolje, nego što bi izgledalo bez operacije.

 

 

 

Na starenje kože lica ne utječu samo neizbježne godine života, nego i razni vanjski faktori kao što je izlaganje suncu ili pušenje. Koža gubi kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu kao i prirodnu masnoću lica. Dok su ostali dijelovi tijela pokriveni odjećom, lice je uvijek izloženo pogledima, stoga smo najosjetljiviji na promjene koje se odražavaju na licu.

 

Ova estetska operacija zatezanja lica, predstavlja bez ikakve sumnje, središnji zahvat u estetskoj kirurgiji.

To je najčešća i najvažnija estetska operacija koja spada u grupu operacija pomlađivanja u smislu vraćanja kontura lica u poziciju kakvo je bilo u mlađoj životnoj dobi.

Face Lifting je ujedno i baza svih drugih estetskih operacija na licu i može se kombinirati s drugim kirurškim zahvatima u toj regiji.

Kako se radi o promjenama koje su s jedne strane objektivne, a s druge subjektivne, jer svaka osoba drukčije doživljava pojavu starenja, vrlo je teško točno odrediti kod koga i kada treba izvesti ovaj operativni zahvat.

Objektivno mišljenje dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin kada doktor može donijeti realnu procjenu.

 

Na temelju vaših želja i mogućnosti za postizanje rezultata, liječnik će vam dati mišljenje hoće li se bolji učinak postići kirurškom korekcijom ili neinvazivnim tretmanima, ili čak kombinaciju jednih i drugih, ukoliko mislimo da će oni dati bolje rješenje.

Face Liftingom ne zatežemo samo kožu lica, već i kožu vrata te dio meko tkivnog segmenta.

Nakon takvog operativnog zahvata mijenja se cjelokupni izgled lica i vrata.

Najbolje uočeni rezultati su upravo u području srednje i donje trećine lica i oko ruba čeljusti, gdje se ponovno naglasi izgubljena linija brade i zadobije ljepši prijelaz lica prema vratu.

 

 

 

Ovisno o kirurškoj tehnici, estetska operacija pomlađivanja lica traje od 3-4 sata. Najčešće se izvodi pomlađivanje lica i vrata zajedno.

 

Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata.